Edirne

Rektör Tabakoğlu’ndan Tiran Üniversitesine ziyaret

Abone Ol

Balkan Üniversiteler Birliği’nin Tuzla Üniversitesi ev sahipliğinde yapılacak 7. Genel Kurulu öncesi temaslar tüm hızıyla sürüyor.

Trakya Üniversitesi Rektörü ve BUA Genel Sekreteri Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve BUA Dönem Başkanı Tuzla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nermina Hadžigrahić, Tiran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Artan Hoxha’yı ziyaret etti. Ziyarette BUA heyetine Trakya Üniversitesi Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Tuzla Üniversitesi Rektör Yardımcısı Dr. Jasmin Suljagiç ve Tiran Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Metin Bulut eşlik etti.

Trakya Üniversitesi ve Tiran Üniversitesi arasında potansiyel iş birliklerinin yanı sıra Tuzla Üniversitesi ev sahipliğinde, 27-28 Eylül 2023 tarihlerinde yedincisi düzenlenmesi planlanan BUA Genel Kurul Toplantısı’na ilişkin konuların da görüşüldüğü ziyarete dair açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Bu ziyaret hem Trakya Üniversitesi ile Tiran Üniversitesi arasındaki ilişkileri geliştirme hem de Balkan Üniversiteler Birliği toplantısı öncesi fikir alışverişinin yapılması açısından oldukça değerli oldu. Dönem Başkanımız Prof. Dr. Nermina Hadžigrahić’in de katılımıyla bu ayın sonunda gerçekleştirmeyi planladığımız BUA toplantısının konularını şekillendirmiş olduk” dedi.

Tabakoğlu, Tiran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Artan Hoxha’ya misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti.