Tekirdağ

“Tekirdağ 100 lira vergi veriyor 2 lira 20 kuruş yatırım alıyor”

Abone Ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Çerkezköy İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada, ekonominin başına yeni gelen yönetimin zamdan başka bir şey yapmadığını, bu zamların sebebi olarak da maaş artışlarını gösterdiğini belirtti.

Öztrak,  “Memura zam yaptık dediler, çoğu yoksulluk sınırının altında kaldı. Asgari ücrete zam yaptık dediler, açlık sınırının altında kaldı. Emekliye zam yaptık dediler, kök aylık, seyyanen zam derken emekliye hiçbir şey vermediler. Ne köküymüş, milletin kökünü kurutacaklar” diye konuştu.

Mayıs seçimlerini kazanmak için çok çalıştıklarını ama kazanamadıklarını, buna da herkesten fazla kendilerinin üzüldüğünü aktaran Öztrak,  “Biz parti yöneticileri olarak, siz de örgüt yöneticileri olarak bizlerin öyle duygusal kopuşmuş, şuymuş, buymuş… Bunları yaşamaya hakkımız yok. Biz gerçekçi olmak zorundayız. Biz yere düşemeyiz. Biz düşsek bile düştüğümüz yerden ayağa kalkmak zorundayız. Bu kongreden özeleştiri çıkacak. Kurultay çıkacak. Partimizin üyeleri ve delegeleri gerekeni yapacaklar. Bu süreçleri büyük bir olgunlukla götürüyoruz” dedi.

Öztrak, mayıs 2023 seçim sürecinin önümüzdeki yıl mart ayında yapılacak yerel seçimlerle biteceğini söyleyen Öztrak, burada hükümetin hezimete uğratılması halinde milletin mevcut hükümete icazet vermediğinin ortaya çıkacağını belirterek, “Bizim önceliğimiz 31 Mart’ta yapılan seçimlerdir. Bu seçimde başarılı olamazsak, yoksulluktan, fukaralıktan kırılacağız” ifadelerini kullandı.

“PARTİZAN YÖNETİMDEN NASİBİMİZİ ALIYORUZ”

Öztrak, şunları söyledi:

“Partizan yönetimden Tekirdağ da nasibini alıyor. Biz Tekirdağ olarak vergi ödemede hep ilk 10 il arasındayız. Ama seçim yılı olmasına rağmen bu yılın ilk 6 ayı itibariyle ödediğimiz her 100 liralık vergi karşılığında biz merkezi hükümetten 2 lira 20 kuruş yatırım almışız. Bu oranla 81 il arasında 76. sıradayız. Bir alt yapı kredisi meselesi vardı. Ama bu krediyi o dönem Meclis Başkanı devreye girdi, Çerkezköy yerine Kapaklı’ya verdi. Ama Kapaklı’ya da bu krediyi vereceği konusunda söz verdi. Bu sözü hiçbir şekilde yerine getirmedi. Tekirdağ’a bir Meclis başkanı varken, buna rağmen tablo bu.”

Öztrak, kurultaya ilişkin ise şunları kaydetti:

“CHP’de kurultay yenilenme ve özeleştiri yeridir. Geçen kurultayda bu parti 21. Yüzyıla Çağrı Beyannamesini yayınladı. Parti sağa kaydı eleştirisi yapanları oldu. 21. Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’nin içinde sağa kayan ne var? Bizim bir özelliğimiz var. Biz geniş tabanda işbirliği yapabilen bir partiyiz. Bu kurultayda da tüzüğümüzü ve parti programımızı yenileyeceğiz. Bunu internetten üyelerimizin önerilerine açtık. Hedefimiz 25 milyon oyu 30-35 milyona çıkarmak. Arkadaşlarımız sahada çalışmalarını sürdürüyorlar. Biz siftah etmeyen esnafın, ürünü para etmeyen çiftçinin tarlasında olacağız. Belediyelerimiz sıkıntıdaki emeklilerimizin yanında olacak.

Cumhuriyetimizin 100. Yılında bunu en görkemli şekilde idrak etmeliyiz. Bizim partimiz Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nden, Kuvayımilliye’den neşet etmiştir. Mustafa Kemal’in gösterdiği yolda biz düşmeyiz, hep ayakta kalırız. Bu yolda gereğini hep yaparız.”

Muhabir: Murat Yasin Kıyıcı