Tekirdağ

TYÇ logosu kullanacak NKÜ fakülteleri üçe çıktı

Abone Ol

Geçen haziran ayında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ev sahipliğinde Ankara’da gerçekleşen lansman programı ile tanıtılan TYÇ logosu mezuniyet belgeleri Avrupa’da da geçerliliğini sağlayacak.

Ankara’daki aynı programda, TYÇ'de yer alan yükseköğretim yeterliliklerinden sorumlu 40 üniversiteden birinin de Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olduğu ilan edilmiş ve NKÜ Tıp Fakültesi, TYÇ logosunu diplomalarında kullanmaya hak kazanmıştı.

18 Temmuz 2023 tarihinde yapılan 42. Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Kurulu toplantısında alınan karara göre TYÇ logosu kullanacak NKÜ fakülteleri üçe çıktı. Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Tarımsal Biyoteknoloji ve Zootekni Lisans Programları ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Programı da artık diplomalarında yurt içi ve yurt dışında eğitim ve istihdam piyasasında aranan yüksek nitelik ve kalitenin varlığını işaret eden TYÇ logosunu kullanacak.

Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin, “Mezuniyet belgelerinin üzerinde Avrupa Yeterlilikler Çerçevesine (AYÇ) açık bir referans anlamına gelen TYÇ logosunun bulunması, o lisans programında kalite güvence süreçlerinin etkin bir şekilde işletildiğini gösterir. Üniversitem adına mutluyum, gururluyum. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Gazete Bakış Haber Merkezi